Meta Description: Sådan skriver du effektive metabeskrivelser

Meta Description:

En kort beskrivelse af sidens indhold, der vises i søgeresultaterne under titel-tagget. En meta description er en kort beskrivelse af indholdet på en webside, der vises i søgeresultaterne lige under titel-tagget. Selvom meta descriptions ikke direkte påvirker en hjemmesides placering i søgeresultaterne, har de en væsentlig indflydelse på klikfrekvensen (CTR), da de giver brugerne en hurtig oversigt over, hvad de kan forvente, når de klikker på linket.

Hvorfor er meta description vigtig?

Meta descriptions hjælper med at tiltrække opmærksomhed og overbevise brugere om at klikke på netop dit link, når de ser din side i søgeresultaterne. En velskrevet meta description kan fungere som en slags annonce for dit indhold, der forklarer, hvorfor netop din side er relevant for deres søgning.

Best Practices for meta descriptions

1. Hold det kort og præcist: Meta descriptions bør være omkring 150-160 tegn. Hvis teksten er for lang, vil den blive afkortet i søgeresultaterne, hvilket kan mindske dens effektivitet.
2. Inkluder relevante søgeord: Selvom søgeord i meta descriptions ikke påvirker rangeringen direkte, vil Google fremhæve de søgeord, som brugeren har søgt efter. Det gør det nemmere for brugeren at identificere, at din side er relevant for deres søgning.
3. Skriv til brugerne: Meta descriptions skal ikke blot være en samling af søgeord, men derimod en engagerende og informativ tekst, der appellerer til brugernes interesse og giver dem en grund til at klikke på linket.
4. Unikke beskrivelser: Sørg for, at hver side på din hjemmeside har en unik meta description. Dette undgår forvirring for brugerne og gør det lettere for søgemaskinerne at forstå hver sides formål.
5. Opfordring til handling (CTA): Overvej at inkludere en opfordring til handling, såsom “Lær mere”, “Læs nu”, eller “Få et tilbud”, for at opmuntre brugere til at klikke.

Eksempel

For en side, der sælger løbesko, kunne en meta description se sådan ud:

“Find de bedste løbesko til mænd og kvinder, der giver komfort og ydeevne. Shop vores store udvalg i dag og få fri fragt på alle ordrer!”

Dette er en kort, informativ og engagerende tekst, der fremhæver både søgeordet “løbesko” og en fordel ved at handle (fri fragt), hvilket kan motivere brugerne til at klikke.

Sammenfattende hjælper en meta description med at give potentielle besøgende et indblik i, hvad de kan forvente af din side, og fungerer som et vigtigt værktøj til at øge klikfrekvensen i søgeresultaterne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top