Title Tag: Hvordan du skaber SEO-venlige titler til din hjemmeside

Title Tag:

Den tekst, der vises som overskrift i søgeresultaterne og i browserens faner. Et title tag er en vigtig del af en hjemmesides HTML-kode og fungerer som en af de mest centrale on-page SEO-elementer. Det er den tekst, der vises som overskrift i søgeresultaterne og i browserens faner. Title tagget giver både søgemaskiner og brugere en kort, præcis beskrivelse af, hvad en specifik side handler om.

Hvorfor er title tag vigtigt for SEO?

Title tagget er det første element, som både brugere og søgemaskiner ser, når de støder på din side i søgeresultaterne. Derfor spiller det en central rolle i at tiltrække opmærksomhed og få brugere til at klikke på dit link. Et godt optimeret title tag kan have en stor indflydelse på både placeringen i søgeresultaterne og klikfrekvensen (CTR).

Best Practices for title tags

1. Inkluder relevante søgeord: Title tagget bør indeholde de vigtigste søgeord, som du vil rangere for. Dette hjælper søgemaskiner med at forstå sidens indhold og relevans.
2. Hold det kort og præcist: Title tags bør være mellem 50-60 tegn. Hvis det er for langt, bliver det afkortet i søgeresultaterne, hvilket kan påvirke synligheden og klikfrekvensen.
3. Vær unik og specifik: Hver side på din hjemmeside skal have et unikt title tag. Undgå dubletter, og sørg for, at hver title tag nøjagtigt beskriver den specifikke sides indhold.
4. Inkluder dit brandnavn: Det kan være en god idé at inkludere dit brandnavn i slutningen af title tagget for at øge genkendelsen og styrke brandets synlighed.

Eksempel

Hvis du har en side, der sælger løbesko, kunne et godt title tag være:

“Bedste løbesko til mænd og kvinder | [Brandnavn]”

Dette title tag er optimeret med relevante søgeord, holder sig inden for det anbefalede antal tegn og inkluderer brandnavnet for genkendelse.

Title tags spiller altså en vigtig rolle i både SEO og brugeroplevelsen, og korrekt optimering kan forbedre både synlighed og trafik til din hjemmeside.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top